Carl Hansen & Son eetkamerstoelen

In 1950 introduceerde Hans J. Wegner bij Carl Hansen & Son zijn eerste ontwerp de “Wishbone Chair”. Sinds die tijd creëerde Hans J. Wegner mooie designstoelen, die over de hele wereld als klassiekers gelden. Stoelen voor alle leeftijden.

CH24 – Hans J. Wegner 1950

 

 

 

 

 

 

CH24 – alias the ‘Wishbone Chair, is een klassiek mooie, lichte en sculpturale eetkamerstoel die ook perfect is om gewoon te ontspannen. De rug is met stoom gebogen en bied vrijheid in het bewegen. De ‘Wishbone Chair’ is een meesterwerk van vakmanschap. Deze stoel is sedert 1950 onafgebroken in productie.

Houtsoorten :  eiken, beuken, essen, ahorn, kersen en walnoot en in diverse afwerkingen. Bekijk hier hoe de Wishbone wordt gemaakt.

CH24 eetkamerstoel VANAF  € 650,-

Zitting : papercord in naturel en zwart. Papercord is een van oorsprong deense vinding die het eerst werd toegepast op meubelen in de jaren ’60 door bekende Deens Design meubelontwerpers zoals: Hans Wegner, Boge Mogensen, Finn Juhl, Poul Kjearholm, Nils O. Moller.

Papercord is gemaakt van stroken papier die tot een gelijkmatig koord worden gedraaid. Papercord heeft een geweldige uitstraling die een grote meerwaarde geeft aan het design van een meubel. Papercord is duurzaam en gaat met normaal gebruik gemakkelijk 30 jaar mee.

 

CH29 – Hans J. Wegner 1952

 

 

 

 

CH29 – alias the Sawbuck Chair, is een uitzonderlijk comfortabele stoel die, ondanks zijn lichte uitstraling, zeer stabiel is.

Houtsoorten : eiken, beuken en essen en in diverse afwerkingen.
Zitting : stof en leder.

CH29 eetkamerstoel VANAF  € 715,-

In onze showroom in Dieren kunt u zich uitgebreid laten informeren over de mogelijkheden, alle hout samples met de verschillende afwerkingen zijn aanwezig, alsook de verschillende leervariaties en kleuren.

Bekijk hier de Carl Hansen eetkamertafel collectie van Albert Lentink Scandinavisch Woondesign.