Varier balansstoelen: welkom in de wereld van actief zitten

Varier balansstoelen: beleef een stoel die u ondersteunt, bewegingsvrijheid geeft en zitten in elke denkbare positie mogelijk maakt.

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen en niet om al te lang stil te zitten. Beweging is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Een mens is ook voortdurend bezig met het controleren van zijn positie, zodanig dat hij in balans is. De beste positie is steeds de volgende.

De basisvisie van Varier komt voort uit het feit dat zitten een tegennatuurlijke houding is. Van nature staat de mens. De stoelen van Varier zijn allemaal ontwikkeld vanuit de gedachte dat staan de meest natuurlijke positie van de mens is. In de Varier stoelen wordt het bekken van de gebruiker naar voren gekanteld, waardoor een staande positie wordt verkregen. De wervelkolom is recht en het hoofd bevindt zich recht boven het lichaam.

De Varier collectie is op te delen in 4 categorieën.

  1. Sit-stand (zitten/staan)
  2. Kneel (knielen)
  3. Tilt (kantelen) Zie hiervoor onze Varier eetkamerstoelen
  4. Recline (rusten/achteroverleunen) Zie hiervoor onze Varier fauteuil collectie

SIT STAND

Varier MotionVarier Motion Motion
Het allernieuwste lid van de Varier familie. 
De zitting van de Motion is gebaseerd op een paardrijzadel. Het smalle kussen met een dikke schuimlaag geeft een zeer comfortabele zit, waarbij de zithoek wordt verruimt tot een hoek groter dan 90°. Hierdoor worden u bekken automatisch gekanteld wat als gevolg heeft een natuurlijke rechte rug waarbij aanspraak gemaakt wordt op uw rug- en buikspieren. De Motion is verkrijgbaar in 3 (zit) hoogtes: laag, medium en hoog.

Motion € 499,-

Varier MoveVarier MoveMove
De Move is een werkkruk geschikt voor vele doeleinde. Gebruik hem aan een zit/staan bureau, maar ook als sta-hulp in de keuken, achter de strijkplank, tijdens het bespelen van diverse instrumenten of achter een schildersezel. Door de drukveer is de Move in hoogte te verstellen en is dus geschikt voor iedereen. De Move is verkrijgbaar in 3 (zit) hoogtes:  laag, medium en hoog. Voor kinderen is er een speciale uitvoering met klein zadel.

Move VANAF  € 419,-

Terug naar boven

KNEEL

Varier MultiVarier MultiMulti
In eerste instantie is de Multi niet ontworpen als bureaustoel, maar voor mensen met (ernstige) rugklachten, zodat zij hun eigen stoel kunnen meenemen als zij op pad gaan. Echter heeft de Multi zich als een echte all-round stoel ontwikkeld. Als meditatie kruk, bureaustoel en zoals bedoeld om mee te nemen. De Multi kan in 4 verschillende standen worden gezet, waarbij de hoogste stand als bijna staan wordt ervaren.

Multi VANAF  € 649,-

Varier VariableVarier VariableVariable
Al 38 jaar in productie, daarmee is de Variable een bewezen concept. De ideale bureaustoel voor volwassen én kinderen. Door het laten rusten van de schenen op de kussens wordt er een open en dynamische zithouding gecreëerd.  Naast ontspannen rug- en nekspieren komt deze houding ten gunste van de bloedsomloop, waardoor het zuurstofpeil optimaal blijft. Dit heeft een positief effect op het concentratievermogen. De Variable is standaard zonder rugsteun, als optie besteld u er een rugsteun zonder of rugsteun met kussen bij. Ervaar het verschil in onze showroom.

Variable VANAF  € 329,-
Variable met houten rug VANAF  € 408,-
Variable met houten rug + kussen VANAF  € 478,-

Varier ThatsitVarier ThatsitThatsit
U kunt de Thatsit als een ‘Deluxe’ uitvoering van de Variable omschrijven. Door de grotere slede, is er meer beenruimte. Ideaal voor mensen langer dan 185 cm. Ervaar de ruimere zitting. De kussens waarop de schenen rusten, kunnen kantelen en zijn in hoogte aanpassen. Tevens is de Thatsit standaard voorzien van een instelbare rugsteun met vleugelkussen, die in hoogte verstelbaar is.

Thatsit VANAF € 999,-

Varier WingVarier WingWing
Als enige in de Varier collectie is de Wing voorzien van wielen. In het zitten ervaart u een lichte kanteling zowel voor- als achterwaarts, waardoor een regelmatige verandering van uw houding wordt gestimuleerd. Door de drukveer kunt u de zithoogte van de Wing aanpassen.

Wing VANAF € 749,-

Terug naar boven

Benieuwd in welke stoffen en kleuren uw favoriete balansstoel leverbaar is? Klik hier voor de stofopties.

Sinds 1979 biedt Varier een gevarieerd assortiment balansstoelen kenmerkend door superieure kwaliteit en unieke compromisloze ervaringen. Varier is/was (in de volksmond) beter bekend als Stokke. In 2006 heeft de naam Varier zijn intrede gedaan, een modern Scandinavisch merk geïnspireerd door beweging.

Bezoek onze showroom in Dieren om de balansstoelen van Varier te bekijken en uit te proberen.