Louis Poulsen design lampen

De Louis Poulsen design lampen zijn echte Deense moderne klassiekers. Top ontwerpers zoals Arne Jacobsen, Verner Panton en Poul Henningsen hebben prachtige ontwerpen gemaakt voor Louis Poulsen en daarom zijn deze lampen uniek door vormgeving en uitmuntende kwaliteit. Een aantal ontwerpen laten we op deze site zien. In onze scandinavische winkel kunt u ze zelf bewonderen.

 

AJ tafel- en vloerlamp

Deze strak ontworpen Deense lamp van Arne Jacobsen is oorspronkelijk ontworpen voor het SAS Royal hotel in Kopenhagen in 1960, maar past in elk hedendaags interieur. Naast de standaard uitvoeringen in zwart, wit zijn ze nu ook verkrijgbaar in aubergine, bleek petroleum, donker blauw, donker grijs, donker groen, licht grijs, oker geel en roest.

Louis Poulsen - AJ tafel- en vloerlamp Louis Poulsen - AJ Tafellamp Louis Poulsen - AJ Wandlamp

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

Panthella tafel- en vloerlamp Verner Panton

Deze bekende lamp van Louis Poulsen is een van de populairste ontwerpen van Verner Panton uit 1971. Het halfronde scherm en trompetvormige voet biedt algemene en diffuse verlichting, wat een zacht en aangenaam licht verspreid.

Louis Poulsen - Panthella tafellamp Louis Poulsen - Panthella vloerlamp

 

 

 

 

 

 

Nieuw zijn de Panthella mini tafellampen in 2 neutrale kleuren en 10 vrolijke sprekende kleuren.

lp_phantella_mini_tafel

 

Terug naar boven

PH5
Noviteiten van 2018 zijn de nieuwe kleuren van de PH5 lamp. Dit ter ere van de 60ste verjaardag van de PH5 lamp. In 1958 kwam deze lamp als opvolger van zijn gevierde meerschermensysteem in 1926. De filosofie hierachter is het licht zachter en flatteuzer maken in een tijdperk waar elektriciteit gepaard ging met ongewenste schittering. De nieuwe kleuren zijn Classic wit, Modern White en zes gedurfde kleurencombinaties – Hues of Orange, Hues of Rose, Hues of Red, Hues of Green, Hues of Blue en Hues of Grey. Naast model PH5 is er ook model PH5 mini, in dezelfde kleuren maar een slag kleiner. Bekijk hier de nieuwste kleuren.

 

 

PH lampen serie

De PH-lampen van ontwerper Poul Henningsen is een flexibel concept dankzij diverse maten, oppervlakken en armatuur typen. De schermen hebben allemaal dezelfde verhouding tot elkaar.

Het armatuur geeft een diffuse verlichting, de PH lamp is ontworpen volgens het principe van een reflecterend systeem met drie schermen, dat een harmonieuze en schitteringsvrije verlichting creëert.

Louis Poulsen - PH 3-3,5 hanglamp Louis Poulsen - PH 5-4,5 / 6 -6,5 hanglamp Louis Poulsen - PH 3-2 tafellamp Louis Poulsen - PH80 vloerlamp

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

NJP lampen serie

Less is more, dit ogenschijnlijk simpel ogende armatuur laat uw woonkamer stralen. Met twee licht intensiteiten en automatische uit-schakelaar, is dit een veelzijdige LED lamp. Kies uit de verschillende basis om met dezelfde arm een bureau-, tafel-, wand- of vloerlamp van te maken. De kap kan onder een hoek van 30 gesteld worden.  Het armatuur verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, licht grijs aluminium of donker grijs aluminium. Afhankelijk van het gekozen model heeft u keuze uit lichtkleur 2700K en 3000K.

Louis Poulsen - NJP Vloerlamp Louis Poulsen - NJP tafellamp Louis Poulsen - NJP wandlamp korte en lange arm

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven

Albert Lentink Scandinavisch woondesign in Dieren is officieel dealer van Louis Poulsen. Wij kunnen alles uit de Louis Poulsen collectie voor u bestellen en leveren.