Varier balansstoelen

Beweging en variatie – dát zijn de thema’s van de Varier balansstoelen. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. De basisvisie van Varier komt voort uit het feit dat zitten een tegennatuurlijke houding is. Ons lichaam is gemaakt om te bewegen en niet om al te lang stil te zitten. Beweging is essentieel voor onze gezondheid en welzijn. Een mens is ook voortdurend bezig met het controleren van zijn positie, zodanig dat hij in balans is. De beste positie is steeds de volgende.

De Varier balansstoelen zijn gemakkelijk te combineren met bestaande interieurs. Zonder dat u concessies hoeft te doen op zitcomfort en smaakvol design.

TIP:  VARIER EETKAMERSTOELEN ACTIE:  3 = 4

Bij aankoop van 3 Varier eetkamerstoelen ontvangt u de 4e eetkamerstoel gratis.

Actie loopt tot en met december 2018.

De Varier collectie is op te delen in 4 categorieën.

  1. Sit-stand (zitten/staan) Zie hiervoor onze balanscollectie
  2. Kneel (knielen) Zie hiervoor onze balanscollectie
  3. Tilt (kantelen) Zie hiervoor onze Varier eetkamerstoelen
  4. Recline (rusten/achteroverleunen)

Varier Ekstrem Varier EkstremEkstrem
De naam Ekstrem oftewel extreem is niet uit de lucht gegrepen. Deze stoel met onconventionele constructie onderscheid zich door zijn sterke en pure vormen. De ‘buizen’ nodigen uit om elke zithouding te proberen en geeft daarmee extreme vrijheid voor het lichaam. Zo beantwoord deze statische stoel als nog het ‘blijven bewegen principe’ van Varier. Door de luchtige belichaming is deze stoel niet alleen ideaal in elke woon- en kinderkamer, maar doet de Ekstrem het ook  bijzonder goed in entrees, (hotel)lobby’s en bedrijfsruimtes.

Nieuwe kleuren Ekstrem!  Mei 2018 zijn er 5 nieuwe kleuren geintroduceerd.

De nieuwe kleuren zijn  ORANJEGEELGRIJS/VIOLETTURQUOISEROZE

De kleuren zwart,  blauw en rood zijn er niet meer.

Ekstrem   € 1.799,-

Varier Gravity Varier GravityGravity
Volgens ontwerper Peter Opsvik is de Gravity geen stoel maar een levenswijze. Met de Gravity komt u helemaal tot rust. De rugleuning en de neksteun zijn zodanig ontworpen dat  u in alle 4 verschillende standen ondersteuning ervaart. U kunt zowel actief aan tafel zitten, zitten/ontspannen, als ook actief relaxen met een boek of tv kijken of totale ontspanning. Bij de laatste positie liggen uw benen hoger dan uw hart, wat voelt als gewichtloosheid.

Gravity VANAF  € 1.999,-

Zithoudingen Gravity

Terug naar boven

Varer Kokon met voetenbank Kokon CLubKokon
Een fauteuil van compact formaat met een maximaal comfort. De Kokon kan 360° draaien en volgt uw natuurlijke bewegingen. De Kokon geeft een goede ondersteuning in de rug én kan in een volledige rustpositie worden gekanteld. Heeft u de ideale hoek gevonden? Dan kunt u deze positie vastzetten. 

Kokon zonder voetenbank VANAF  € 2.499,-
Kokon met voetenbank VANAF  € 2.999,-

 

Varier Kokon Varier Kokon ClubKokon Club
De Kokon Club is de kleinere uitvoering van de Kokon fauteuil. Ook deze fauteuil kantelt zachtjes met uw lichaam mee en zorgt ervoor dat natuurlijke bewegingen mogelijk zijn, zodat u kunt genieten van actief comfort. Door het compacte formaat is de Kokon club ook geschikt in de slaapkamer of publieke ruimtes.

Kokon Club VANAF  € 1.649,-

Terug naar boven

 

Varier Peel met voetenbank Varier Peel met voetenbankPeel / Peel Il
De Peel van de Noorse ontwerper Olav Eldoy is in korte tijd uitgegroeid tot een klassieker. Het unieke ontwerp -geïnspireerd op een sinaasappelschil- geeft een goede ondersteuning in de onderrug. De gebogen vorm geeft een gevoel geborgenheid. De flexibele fauteuil volgt moeiteloos de bewegingen van uw lichaam en kan 360 graden roteren. De neksteun is standaard voorzien van een kanteling. De Peel heeft een comfortabel en elegant voetenbankje.

Peel zonder voetenbank VANAF  € 2.399,-
Peel met voetenbank VANAF  € 2.899,-

Varier Peel II Club Varier Peel ClubPeel Club / Peel Club II
De Peel Club is de kleinere versie van de Peel. Net als de Peel, kan de fauteuil 360 graden roteren. Als u in de fauteuil plaats neemt, merkt u dat de fauteuil iets met u meegeeft. De Peel Club is voorzien van een kruisvoet waardoor de fauteuil een frisse en moderne uitstraling krijgt. De Peel Club is zeer toepasbaar in publieke ruimtes.

Peel Club VANAF  € 1.649,-

Terug naar boven

Benieuwd in welke stoffen en kleuren uw favoriete fauteuil leverbaar is? Klik hier voor de stofopties.

Sinds 1979 biedt Varier een gevarieerd assortiment balansstoelen kenmerkend door superieure kwaliteit en unieke compromisloze ervaringen. Varier is/was (in de volksmond) beter bekend als Stokke. In 2006 heeft de naam Varier zijn intrede gedaan, een modern Scandinavisch merk geïnspireerd door beweging.

Bezoek onze showroom in Dieren om de balansstoelen van Varier te bekijken en uit te proberen.