Algemene schoonmaaktips

Algemeen

– Iedere stof kan verkleuren onder invloed van licht. Felgekleurde en donkere stoffen lijden hier het meest onder. Plaats uw meubelen daarom bij voorkeur niet in direct zonlicht.

– Ook meubelstoffen zijn natuurlijke vezels, en met name wollen stoffen zijn gebaat bij de juiste luchtvochtigheid (50-60%).

– Laat kinderen niet op de meubelen spelen met schoenen aan. Gespen en haken kunnen weefsels blijvend beschadigen.

– Laat huisdieren niet op uw meubelen liggen of aan de bekleding krabben.

Onderhoud

Meubelstoffen verbergen stof en zien er daarom altijd stofvrij uit. Daardoor kan het voorkomen dat onderhoud wordt vergeten of uitgesteld. Toch is het belangrijk dat u vanaf de aankoop eens per week uw meubelen stofzuigt. Gebruik hiervoor het mondstuk dat bedoeld is voor meubels en controleer dat het geen uitsteeksels bevat, die in de stof kunnen haken.

Strijk voorzichtig en bij stoffen met een pool altijd met de vleug mee, zo verwijdert u vuildeeltjes die slijtage veroorzaken, zoals zand. Huidvet en zout(transpiratie) zijn een onvermijdelijke bron van vervuiling. Het houdt vuil vast en zorgt dat de stof na verloop van tijd “spekkig” gaat aanvoelen. Dit vet is niet te verwijderen met uitsluitend een vochtige doek

– Los vuil opzuigen of opvegen voordat het zich in het weefsel kan nestelen.

– Gemorst vloeistoffen meteen opdeppen. Wrijf de vlek niet dieper in het weefsel.